Deskundig advies voor de agro-ondernemer

Financieel advies in de agrarische sector? Laat dát nu een van onze specialiteiten zijn. Onze agrarische specialisten zijn doorgewinterd in de agrarische regelgeving, kengetallen, mestwetgeving en bedrijfskundig advies. Met roots op de boerderij, weten we elk aspect van deze sector te doorgronden.

Of het nu gaat om de veehouderij of de akkerbouw: we hebben alle kennis en expertise om jou van dienst te zijn. We kijken niet alleen naar de cijfers, maar staan ook met onze laarzen aan in de stal, waardoor we jouw bedrijf écht leren kennen. Van voorhuis tot schuur.

Wat we doen

Financiële raadgever

In de agrarische sector voeren we dezelfde werkzaamheden uit als voor het MKB: jaarrekeningen en aangiften opstellen vanuit de boekhouding, maar dan volledig afgestemd op de sector, inclusief kengetallen en bedrijfsvergelijkingen. De overvloed aan regelgeving maakt het ondernemen in deze sector vaak complex. Als experts helpen wij je beslissingen te onderbouwen en bieden we alternatieven aan.

BAS-Adviseur

We zijn geregistreerd in het BAS-register (BedrijfsAdviseringsSysteem van RVO), onderhouden door de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB). De kwaliteit wordt gewaarborgd door ons lidmaatschap, vereiste ervaring, ons opleidingsniveau en voortdurende educatie. Eén van de voordelen? Als geregistreerde BAS-adviseur hebben we toegang tot het aanvragen van verschillende Europese subsidies.

Gecombineerde opgave

Het steeds specifieker worden van de jaarlijkse opgave vraagt om expertise. We hebben geleerd dat het verzorgen van meerdere opgaves leidt tot betere resultaten, wat bijdraagt aan het behalen van het hoogst mogelijke rendement in de categorie goud, zilver of brons.

Bedrijfsoverdrachten en samenwerkingen

Met talrijke familiebedrijven is de agrarische sector hierin koploper. Het overdragen van bedrijven en de communicatie met niet-overnemende familieleden is een ingewikkeld onderdeel die wij vanwege onze ervaring effectief kunnen begeleiden, zowel fiscaal als persoonlijk.

Persoonlijke begeleiding

Door de complexe regelgeving in de agrarische sector kan het voor ondernemers soms overweldigend zijn. Dankzij onze ervaring en onze directe betrokkenheid kunnen we helpen om de weg weer terug te vinden. Samen bepalen we de juiste koers.

Mestwetgeving en Kringloopwijzers

De meststoffenwet en sectorgerelateerde (kwaliteits)eisen vereisen een goed georganiseerde, dagelijkse gang van zaken. Met onze ervaring helpen we jaarlijks talloze ondernemers hiermee om te gaan. Wij zijn dan ook #Trotsopdeboer.

Medewerkers

Rien Huisjes Eigenaar en agrarisch bedrijfsadviseur 06-40271713 r.huisjes@accuraat.com
Toine Slot Assistent accountant agrarisch 0546-672648 t.slot@accuraat.com
Marietje Uneken Relatiebeheerder agrarisch en Register Belastingadviseur 0546-672648 m.uneken@accuraat.com
Benno Vehof Assistent accountant agrarisch 0546-672648 b.vehof@accuraat.com
Jeroen Bosch Eigenaar en Register Belastingadviseur 06-48088380 j.bosch@accuraat.com
Christiaan Remmelink Eigenaar en Accountant-Administratieconsulent 06-20039909 c.remmelink@accuraat.com

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.